Volkorenspaghetti met vegetarische balletjes in een zesty heul-veul-kruidensaus

By dinsdag, juli 8, 2014 0 Permalink

pasta

 Zongedroogde tomaatjes, citroen & basilicum…

Normaal maak ik dit gerecht met gehaktballen waar ik een fijngehakt sjalotje en oregano en knoflook doorheen hups. Maar vandaag een vega variant. Sinds wij keken naar een DWDD College over de koe, eten wij minder vlees. Voordeel is dat je met deze pasta veel sneller klaar bent!

Wat gaat erin?
– schaaltje vegetarische balletjes, gehalveerd
– zongedroogde tomaatjes in olie
– pakje sugo of gezeefde tomaten
-1 ui
– citroen
– lekker veel verse oregano, basilicum en peterselie uit de tuin
– peper en zout
– 2 teentjes knoflook

En dan?

Ui in olijfolie aanfruiten en haal ze uit de pan. Scheutje olijfolie goed verhitten en de balletjes knapperig bakken. Halverwege twee teentjes knoflook toevoegen. Pureer met de staafmixer de zongedroogde tomaatjes met een scheutje van hun eigen olie. Gebruik hiervan zoveel als een blikje tomatenpuree en bewaar de rest in de koelkast. De puree in de olie verhitten en vermengen met de balletjes. Sugo erbij en lekker laten pruttelen. Blaadjes oregano (verse is zoveel lekkerder dan gedroogd) en de gehakte basilicum erdoor. Lekker veel natuurlijk. Nog heel eventjes laten doorwarmen en je bent alweer klaar. Tenzij je de volkorenspaghetti bent vergeten. Maar die moet je toch als laatste maken. Je wacht tenslotte aan de tafel op de pasta, niet de pasta op jou… (zegt men in Italië). Ondertussen trekken de kruiden goed in de saus.

Nog lekkerder maken? Dan pak je je citroen en je raspt de schil aan tafel over je pasta. De citroen geeft een zesty bite aan je saus. Peterselie eroverheen en natuurlijk wat grana padano.

Wijntip
Ik nam er een lekkere Amstel Radler 0,0% bij.

Have a lush meal!

Tabitha