Gekookt voor jou met het biefstukje, de gember en de chilipepertjes van Rozemarijn
Rozemarijn vroeg mij voor de laatste Chefs’s Special een wokgerecht te maken. En dit is het geworden! De oestersaus en honing geven de biefstuk een heerlijke marinade en de pompoen krijgt een twist door de anijsster.
Wat heb je nodig?
Twee biefstukken van een ‘gelukkige koe’, 350 gram (fles)pompoen, 2 eetlepels vissaus en evenveel oestersaus en ketjap, 1 theelepel honing, 2 bosuitjes in schuine ringetjes, 2 gesnipperde sjalotten, 2 tenen knoflook, 2 cm fijngesneden verse gember, 2 steranijsjes, een fijngehakte chilipeper, snuf zout en peper, 7 muntblaadjes en evenveel basilicum, 2 limoenblaadjes (djeruk purut), beetje limoensap en wat sesamzaadjes.
En dan?
Snijd de biefstuk in dunne reepjes of plakjes en marineer ze 15 minuten in de vissaus, oestersaus, ketjap en de honing. Breng een pan water aan de kook met de steranijs en wat zout. Snijd de pompoen in reepjes en kook deze 3 minuten in het water. Giet af en laat de pompoen met de steranijs goed uitlekken in een vergiet. Verwarm de wok en wanneer deze goed heet is, voeg je een scheutje zonnebloemolie toe. Fruit de sjalotjes, de knoflook, chilipepers en de gember even aan en voeg de biefstuk en de marinade toe. Even goed wokken. Pompoen, steranijs, en de limoenblaadjes erbij en nog even wokken. Drizzle wat limoensap over het gerecht. Basilicum en muntblaadjes kneuzen en schep deze door het gerecht. En dan kan je aan tafel!
Serveer je wokgerecht met cassave kroepoek, wilde & witte rijst en wat sesamzaadjes.
Have a lush meal!
Tabitha