Featured

The ‘Kromme’ Taste

By zondag, september 21, 2014 2 , Permalink

Ik waan mij Nigella Lawson in The Taste. Als zij dat kan, dan kan ik het ook.

Ik bekijk de rode kleur. Is het rood? Ja het is rood. Ik weet het zeker. Ik wals, ik ruik… ‘Verrassend’, denk ik… ‘nodigt uit’ denk ik erbij, terwijl mijn gedachten afdwalen naar een lome stoel onder een parasol en een mediterrane zomerzon. Ik wals nog een keer en dan proef ik voor de eerste keer. Ik gluur door mijn wimpers naar mijn buurvrouw. Zij heeft een peinzend rimpeltje tussen haar wenkbrauwen. Ik ook, ontdek ik bij mijzelf. We denken hard na, mijn ‘partner in taste’ en ik. We proberen de smaak te herleiden, de geur te definiëren en de textuur te plaatsen. Een serieuze bezigheid, want wij zijn hier niet voor niets. Het is best een erebaan om deel uit te mogen maken van het testpanel van Kromkommer. Vandaag zijn wij op Kromkommer HQ en proeven wij het protosoepje van de nieuwe kromme. Deze soep gaat aankomende zomer de show stelen. Serious business dus.

kromme groente

De soepen van Kromkommer zijn echte feel good soepen. Voor mij smaakt elk recept met een goed verhaal altijd net iets lekkerder. Je proeft de liefde. Of de liefde én de goede zaak, in dit geval. De wetenschap dat ik een heldin ben en de in de soep verwerkte ‘gekke groenten’ heb gered, speelt ook grote rol in het feel good gevoel. Daarnaast associeer ik de tweebenige tomaten, gekneusde courgettes en knokerige wortelen met een hoog fun gehalte. Food is fun toch? Daarom ben ik een foodie.

Het blind proeven is lastiger dan ik dacht. Ik waan mij Nigella Lawson in The Taste. Als zij dat kan, dan kan ik het ook. Toch merk ik dat wanneer je weet wát je gaat proeven, je brein zich gedraagt als een stoute middelbare scholier. Het fluistert de juiste antwoorden in je oor en je spiekt nog een keer op de lijst met ingrediënten. Nu moet ik de smaak zelf uitkleden. Ik merk dat ik me beter concentreer op de smaak en wat ik ervan vind. Ik zou vaker blind moeten proeven.

krompeper

Er wordt druk geschreven op de evaluatielijsten. Te dik, te dun, beetje van dit misschien en een snufje zussenmezo. Oh! En de geur! Wat vind ik daar van. Ik ruik nog eens en kijk uit het raam. Een meneer met een hoedje ziet mij en begrijpt niet waarom ik met mijn soepkom zit te schudden en te knikken. De dames van Team Kromkommer kijken naar ons en vragen zich af wat we ervan vinden. Ik schrijf gewichtig mijn bevindingen op.

En dan is de smaak uitgekleed, beschreven en vastgelegd. Ik leg mijn pen neer en ga er even lekker voor zitten. Zo, mijn taak zit erop. Tevreden over mijn topprestatie lepel ik mijn kom soep leeg. Mmm, lekker! Wat jammer dat ik jullie nog niets mag verklappen. Maar het wordt weer een soepje van formaat. Hoe cool dat is? Ok, een spoilertje… heel koel.

 

kromkommerlogoTe krom, te dik… Volgens schattingen wordt 5 tot 10 % van alle groente en fruit in Nederland verspild vanwege hun ‘looks’. Dat is toch krom? Kromkommer zorgt ervoor dat deze groente weer op jouw bord terecht komt. Want krom is het nieuwe recht.

 

Word lid van de Krommunity door Kromkommer op de social media te volgen in hun strijd tegen voedselverspilling. Of kijk op www.kromkommer.com voor meer informatie en de verkoopadressen.