Featured

Speltpannenkoekje met bosvruchten

By vrijdag, augustus 1, 2014 0 , , Permalink

 

pancakezondertekst

Pannenkoeken zijn altijd een succes. Maar hoe maak je ze gezond? Nou, met het oergraan spelt! Want spelt is lief voor je lijf en lost goed op in water. Je lichaam kan het snel en makkelijk opnemen en het bevat veel vitaminen en mineralen. Maar het is vooral erg lekker en het geeft je langer een verzadigd gevoel.

Ik vond een mooie speltpannenkoekenmix bij de Smaak van Echt in Baarn. Kijk bij jouw biologische supermarkt of het daar ook verkrijgbaar is. Je maakt het ook erg makkelijk zelf. Dus volg de instructies op het pak of volg het receptje. Ook zo gepiept. Waar jij zin in hebt.

 

Wat gaat erin?

250 gram speltmeel

500 ml biologische volle melk

2 grote eitjes van een blije kip (of 3 kleine)

roomboter of kokosolie om in te bakken

snufje zout

mix van verse aardbeien, bosbessen, frambozen en/of bramen

 

En dan?

Meel en melk in een beslagkom mengen met de mixer of een garde. Breek één voor één de eitjes en mix ze door je beslag. Verhit in de pan een klontje boter of wat kokosolie en bak je pannenkoeken goudbruin. Serveer ze met de bosvruchten en poedersuiker en misschien wel een bolletje ijs.

Wil je een extra fluffy pannenkoek? Smelt dan wat boter in de pan en meng wat van de gesmolten boter door het beslag. Of vervang de melk voor karnemelk. Dit zorgt ook voor meer luchtigheid en je proeft er niets van.

 

Tip: Deze pannenkoeken kunnen natuurlijk ook voor hartige varianten worden gebruikt. Wat dacht je van een pannenkoekje met geitenkaas, rauweham, walnoten met crèma di balasmico en rucola…