Review: Seepje

By maandag, november 10, 2014 3 , , Permalink

laundry

 

“Wassen met een balletje?” was een flinke tijd geleden een kreet uit een wasmiddelenreclame. We kregen allemaal spontaan ontzettend veel zin om weer eens lekker een mandje te wassen. Want we hadden nu iets revolutionairs, iets innovatiefs! Weg met het ouderwetse poeder, de klontjes in het bakje en het morsen bij het doseren. Let’s go liquid! Daarna werden we nog innovatiever, want er waren opeens wasbuiltjes. Nog steeds vloeibaar, dat dan weer wel. Alhoewel de Miele-man nu liever heeft dat we weer poeder in het bakje strooien. Retro is namelijk erg trendy. En zo is de cirkel weer rond. Maar nu is er iets nieuws. Wassen… met een schilletje. Als dat niet innovatief is!

seepje

Wees eerlijk, wassen is stom, oervervelend (vooral erna, wanneer het gestreken en gevouwen moet worden) en milieuvervuilend. Wij schone kleding, de natuur vies vervuild water, dat is best een rare ruil. Vorige week was ik in Arnhem en zag ik bij cadeauwinkel WAAR de doosjes van Seepje liggen. Ze lagen achter de 7 klanten die stonden te discussiëren over de schilletjes in het doosje. Ik houd wel van een experimentje en kocht een doosje ‘gewoon neutraal’. Eens kijken wat de schilletjes vinden van mijn gezin met 3 knoeiende, sportende, in de modder rollende kinderen, een mountainbikende hubby en een kokende vrouw des huizes.

seepje stappen

Ik lees dat mijn schone was meehelpt om de bevolking van Nepal van een leefbaar inkomen te voorzien. De verpakkingen worden ingepakt door de medewerkers van stichting Siza. Daarnaast zijn de schillen van de Sapindus mukorossi-vrucht natuurlijk 100% plantaardig en Seepje is een faitrade product. Mijn feel good gevoel is getriggerd, maar nu nog… een schone was.

seepjeschuim

Voordat ik mijn was in de machine stop, ben ik benieuwd wat het schilletje doet. En het klopt inderdaad, een beetje warm water en een stukje schil in een glaasje zorgt voor een sopje. Ik volg de aanwijzingen op de verpakking en stop 4 hele schillen in het katoenen waszakje en was op 40 graden. Het resultaat is inderdaad een frisse schone was. Perfect! Maar er is nog iets anders… Mijn machine is oud en heeft een vieze muffe geur in de trommel  hangen die niet te maskeren is met een lekker luchtje van een wasverzachter. Al maanden ben ik in de weer met ontkalkers en anti-muffe-luchtjes middelen. Het bizarre is dat na de eerste keer wassen met Seepje de lucht uit de machine totaal verdwenen is.

Seepje zorgt dus voor een schone en lekker zachte was én een schone machine. Een dikke aanrader, wat een toppertje zeg! Ik moet nog oppassen, straks ga ik wassen nog leuk vinden.

bergwas

 

De verkoopadressen van deze powerschillen vind je op Seepje. 

Lees meer over het goede werk van Siza op hun website. 

Note: Deze review werd niet gesponsord en is op initiatief van Lush Life getest en beoordeeld.