Review| Dr. Hauschka Melissecrème

By woensdag, november 26, 2014 5 , Permalink

 

Dr-Hauschka

Gezichtsverzorging, daar deed ik vroeger niet aan. Een kloddertje Nivea in de winter was zo ongeveer mijn ritueel. Op mijn vijfentwintigste vloog ik als stewardess de wereld over en het werken in de airco met rondzwierende bacterieën was niet echt goed voor mijn huid. Mijn zoektocht naar de perfecte gezichtsverzorging startte dus in de Macy’s in Miami.  En met mijn allergische én gecombineerde huid was het lastig om iets te vinden. En dat wat werkte, was te arbeidsintensief. Ik ben niet zo van de 5-stappenplannen. En zeker niet wanneer ik op de bank zat en al in slaap was gevallen.

Vorig jaar was ik bij een workshop van Dr. Hauschka. Ik kende het merk van de Blije Babydoos, waar ooit (het kind is nu 12) een proeftube Rozencrème in zat. Ik geloof dat ik het tubetje als handcrème heb gebruikt. Maar bij de workshop mocht ik Dr. Hauschka beter leren kennen en alle spullen uitproberen. Van huidverzorging tot de make-up. En sindsdien ben ik om! Er komt niets anders meer op mijn koppie dan Dr. Hauschka.

Ik spray van puf puf puf en ik dep dep dep met mijn vingers om het in te kloppen. Drie minuten nadat ik de badkamer in kwam lig ik al in mijn bed.

De gezichtverzorgingslijn is in de basis voor ieder huidtype hetzelfde. Ik gebruik de Reinigingsmelk en de Gezichtslotion. En dat is zo easy voor luie mensen zoals ik. Mijn avondritueel is namelijk heel simpel: ik maak mijn gezicht een beetje vochtig, ik zeep mijn gezicht in met de reinigingsmelk, ik maak twee watjes vochtig en verwijder hiermee de reinigingsmelk. Dan pak ik de gezichtslotion, ik spray van puf puf puf en ik dep dep dep met mijn vingers om het in te kloppen. Drie minuten nadat ik de badkamer in kwam lig ik al in mijn bed. Nou ja, wanneer je je tanden niet poetst. Maar dat doe ik tussen de puf en de dep door…

download

In de ochtend doe ik dit gewoon weer. Maar dan krijg ik mijn toetje, namelijk de crème die ik voor mijn droeve huidtype heb gekozen. Alle crèmes zijn heerlijk, maar ik heb een droge huid aan de zijkant van mijn gezicht, een goed aanwezige t-zone met grove poriën en een gevoelige, vaak rode reactie van de huid op grillige weersomstandigheden. Kortom, soms een gevoelige en altijd een gecombineerde huid. Maar daar heeft Dr. Hauschka iets voor!

 

melissa-day-creamDe Melissecrème zorgt voor harmonie op mijn toet. Het kalmeert en herstelt de natuurlijke balans van de gevoelige, gemengde huid. Daarnaast is het niet vettig. Niets zo vervelend om met een pot boter op je gezicht te lopen. De crème zorgt voor een egale en matte teint op mijn t-zone. De heilzame plantenextracten (like!) zoals melisse, madeliefje, wondklaver, toverhazelaar en wortel kalmeren mijn onrustige allergische huid en hydrateert ook nog eens.  En sinds ik het gebruik is mijn huid zo opgeknapt. Afgelopen zomervakantie was mijn voorraadje op en zat ik in de Dordogne in een tent met enkel handcrème. Daar was mijn gezicht niet zo blij mee.

 

Een echte aanrader dus, de Melissecrème. Je kan de crème o.a. bij de natuurwinkel kopen. Ze hebben ook kleine 5 ml tubetjes, dan kan je uitproberen welke crème het beste bij jouw huid past. Wat ook fijn is voor je feel good gevoel, duurzaamheid staat hoog op de agenda van Dr. Hauschka. De natuurlijk grondstoffen worden verbouwd bij faitrade biologisch-dynamisch gecertificeerde coöperaties. En het is dierproefvrij. Meer over de filosofie van Dr. Hauschka lees je op de website.

Deze review werd niet gesponsord en is op initiatief van Lush Life getest en beoordeeld.