Featured

Quiche Delushious

By donderdag, oktober 30, 2014 0 , , Permalink

quiche delushious

Pas geleden organiseerde ik de “Ik quiche” wedstrijd op Facebook. Met als hoofdprijs… een kakelverse quiche en een fles jonge rode biologische wijn. Winnaars Natascha en Nina wonnen en kregen op een zonnige zondagmiddag in Deventer hun borrelmoment thuisbezorgd. Voor iedereen die niet heeft gewonnen is er een kleine troostprijs… het recept! Deze quiche is zo klaar en super easy, dit wordt je vaste recept voor feestjes, zomeravonden en borrelmomentjes. Ik nam de quiche laatst mee voor een tochtje met de sloep van mijn vriendin. Lunch & borrel, in één keer klaar.

Wat heb je nodig?

4 grote biologische eitjes, 200 gram roomkaas, 4 plakjes bladerdeeg, bakje verse pesto (zelfgemaakt natuurlijk het lekkerste), bosje basilicum, 100 gram (boeren) belegen geraspte kaas, 100 gram geraspte oude Comté of pittige kaas, paneermeel, 250 gram honing- of cherrytomaatjes, handje pijnboompitjes.

En dan?

Zet je oven op 200 graden (180 graden voor een heteluchtoven), ontdooi de bladerdeeg en vet de quichevorm in. Klop de eieren samen met de roomkaas los met de garde. Voeg de kaas en de pesto toe en roer het nog even door. Bekleed de vorm met de 4 plakjes bladerdeeg en druk het goed aan. (tip: leg de hoekjes in het midden van de vorm tegen elkaar. Snijd het deeg bovenaan de rand af en gebruik de restjes om de gaatjes te vullen. Zo bespaar je heel wat bladen en kan je twee quiches uit je pakje bladerdeeg halen). Prik de bodem een paar keer in met een vork en bestrooi de bodem met het paneermeel. Dit absorbeert het vocht, zodat je geen kleffe bodem krijgt. Vul de vorm met het ei-en-kaas-mengsel. Verdeel de tomaatjes (niet halveren!) en leg ze in het mengsel. Bestrooi de quiche met pijnboompitjes. Zet het voor 30 minuten in het midden van de oven en drink ondertussen alvast een lekker wijntje. De quiche is klaar als het lekker ruikt in jouw keuken en de quiche goudbruin is geworden.

Serveertip!

Als de quiche je diner is, meng dan wat rucola met funky groene kruiden dressing en garneer de quiche hiermee. Een bijzondere combinatie waar je echt niet vanaf kan blijven. Have a lush meal!

Deze quiche kan heel goed een dag van te voren gebakken worden en is zowel koud als lauwwarm erg lekker. 

quiche cadeau En dan win je zomaar een compleet verzorgde borrel…

quiche winnaars

Op naar Deventer voor de winnaars Natasja & Nina

Dit recept werd gemaakt met de kaas van Paul!Mediterrane Smaken en de sappige tomaatjes van Honingtomaten.