Featured

How lush is Zoë?

By woensdag, oktober 29, 2014 3 , , , Permalink

Ik was klaar voor de chemistry die zou kunnen ontstaan. Wat een pittig ding!

Op internet las ik over een stel met een dynamische relatie. Menno & Zoë . Ze zijn stapelgek op elkaar. En ze willen mij ook beter leren kennen… Ik klikte op de advertentie en voor ik het wist had ik een date. Spannend! Volgens hem is zij leuk en pittig. Ze is wat stilletjes, maar ze ziet er lekker hip uit. En ze schijnt erg relaxed te zijn. Ik ben nieuwsgierig, ik wil haar ontmoeten. Want, hoe lush is Zoë?

 

2014-10-29 14.36.04

 

Ik was niet de enige met een date die zaterdag. Duizenden mensen maakten kennis met de mogelijke liefde voor elektrisch rijden. Natuur & Milieu organiseerde namelijk op 20 september de Nationale Instapdag. Tijdens de Instapdag showden 169 trotse eigenaren hun elektrische auto’s of plug-in hybrides. Een unieke manier om uit eerste hand te horen wat de plussen en de minnen van elektrisch rijden zijn. Ik was klaar voor de chemistry die zou kunnen ontstaan. Op naar Menno’s showroom en een workshop elektrisch rijden voor dummies!

Renault_Zoe_produkcni_02_800_600Met haar prachtige hippe verschijning en looks staat ze meteen met 1-0 voor. Menno vertelt mij enthousiast over zijn keuze voor de Renault ZOE. Ik weet natuurlijk wel dat elektrisch rijden goed voor het milieu en mijn bankrekening is. Maar ik houd ook van snelle auto’s én van lang autorijden. Is dat wel mogelijk met een elektrische auto? Ik vrees voor een saaie partner en een duffe, slome relatie. Daarnaast lijd ik aan afstandsangst. Zal ik niet langs de weg stranden, omdat ze geen puf meer heeft?

Ik weet nu waar ik aan moet denken, ik rijd in een funky smartphone op wielen!

Van Menno mag ik rijden in zijn ZOE en ben ik enorm verrast. Wat een pittig ding! Sloom en duf kan ik wegstrepen van mijn lijstje. Ze trekt als een malle op, om daarna superstil verder te zoeven. Ik hoor alleen het profiel van de banden op de weg en het zachte windgeruis. Wat puur en relaxed rijden zeg. Voetgangers horen mij gelukkig wel aankomen. Tot 30 km/uur waarschuw ik ze automatisch met een vriendelijk geluidje dat ik zelf kies. De display in de auto geeft ondertussen mijn verbruik weer. Ik weet nu waar ik aan moet denken, ik rijd in een funky smartphone op wielen! 2-0 Voor ZOE, ik vind haar leuk.

 

20140920_140124

 

Maar ik moet nog in therapie voor mijn afstandsangst. Hoe ver kan ik precies rijden? ZOE kan in de praktijk 150 kilometer afleggen en 100 kilometer in winterse omstandigheden. De gemiddelde actieradius is 130 kilometer (bron: CBS). Uhm, 130 kilometer… en waar moet ik dan ‘tanken’? Kan ik versneld opladen? Dat kan dus, dankzij de Caméléon lader ben je met maximaal 3 uurtjes weer klaar voor de weg. Geen probleem als je je bedenkt dat de gemiddelde auto 22 uur per etmaal stil staat. Terwijl ik de auto weer parkeer denk ik na over ZOE. Ze heeft met 3-0 gewonnen. Het enthousiaste verhaal van eigenaar Menno heeft zijn werk gedaan. Mijn vooroordelen zijn gesmolten, mede door de rij-impressie en haar sneeuwwitte lak. Een relatie met ZOE gaat geen sleur worden. Onze enige ergernisjes zullen gaan over de plek van het oplaadpunt bij ons huis. En hoe we de route moeten plannen. Ik stap in mijn lawaaierige vervuilende diesel. Weg is mijn feel good gevoel. Ik wil een elektrische auto!

 

natuur-milieu

 

Volgend jaar is er weer een Instapdag. Een must do. Kijk dan wel of je te maken hebt met een enthousiaste eigenaar of een (ook enthousiaste) dealer. Meer informatie over Natuur & Mileu en de Instapdag vind je hier

Wil je meer weten over de Renault ZOE? Kijk dan even op de website van Renault.

Update 23-12-2014 | Onlangs werd How lush is Zoë gepubliceerd op de website van Project A15