Een vissoep die de kinderen wél lekker vinden…
Een van de inzenders van de drie ingrediënten voor de Summer Soep editie van Chef’s Special was Gaby. Zij vroeg om een vissoep die de kinderen wél lekker vinden. Deze creamy zalmsoep is niet al te ‘fishy’ en heb ik laten proeven door een kritische jury van drie kinderen. Twee-en-een-half van de drie kommen waren leeg. Conclusie, deze vissoep doorstond de kidsproef en is dus kidsproof …
Wat gaat erin?
gesnipperd sjalotje
200 gram voorgekookte aardappelen
750 ml visbouillon (van tabletten of zelfgemaakt)
glas droge witte wijn
klontje boter
teentje knoflook
400 gram verse zalmfilet
bosuitjes
bosje fijngehakte dille
zakje peen julienne
200 ml (kook)room
peper en zout
En dan?
Fruit het sjalotje aan in een klontje boter. Knijp het teentje knoflook uit en bak het zachtjes mee. Blus het af met de witte wijn en de bouillon. Voeg de aardappels toe en laat het met de deksel op de pan zachtjes koken. Snijd de zalmfilet in blokjes. Na tien minuten mag de zalm erbij. Wanneer alles weer aan de kook is, laat je het nog 5 minuutjes doorkoken. De basissoep is nu klaar. De vis gaart namelijk na in de hete soep.
Voeg de peen julienne toe en laat de soep 5 minuten staan. Daarna mag de room en ¾ van de dille erbij. Snijd wat bosui in ringetjes en serveer de soep met een garnering van de bosuitjes en de rest van de dille
Extra lekker maak je deze soep door wat gerookte zalmsnippers of spekjes uit te bakken en deze onderin de soepkom te leggen voor je de soep serveert
Klinkt goed!